
Solros limpa
Du behöver
- 1 kg glutenfri grov mjölmix
- 9 dl vatten (ljummet, 37 grader)
- 1½ dl solrosfrön
- 1 dl sirap
- 75 g jäst
- 250 g keso
- 1 dl Fibrex
- 100 g margarin (smält och avsvalnat)
Hur gör man?
Ta fram keso 15 min innan bakningen börjar.
Värm vattnet, häll det i en stor bakbunke.
Lös upp jästen i vattnet, blanda allt utom mjölet.
Rör om ordentligt blanda sedan i mjölet och vispa i ca 5 min.
Låt degen jäsa ca 30 min, ös upp i smörjda och bröade formar 4 st x 1,5 L (annvänder du tupperware silikonformar då behöver du inte smörja eller bröa). Låt jäsa 20 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda i ca 25- 30 min. Lika bra upptinade som färska.
Annons