Solros limpa

Du behöver

  • 1 kg Finax grovmjölmix
  • 9 dl Vatten ljummet 37grader
  • 1 1/2 Solrosfrön
  • 1 dl Sirap
  • 75 gr Jäst
  • 250 gr Keso
  • 1 dl Fibrex
  • 1 dl Margarin = 100 gr smält svalnat margarin

Hur gör man?

Ta fram keso 15 min innan bakningen börjar.

Värm vattnet, häll det i en stor bakbunke.

Lös upp jästen i vattnet, blanda allt utom mjölet.

Rör om ordentligt blanda sedan i mjölet och vispa i ca 5 min.

Låt degen jäsa ca 30 min, ös upp i smörjda och bröade formar 4 st x 1,5 L (annvänder du tupperware silikonformar då behöver du inte smörja eller bröa). Låt jäsa 20 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda i ca 25- 30 min. Lika bra upptinade som färska.

Populära recept

Se alla