Solros limpa
Du behöver
- 1 kg Finax grovmjölmix
- 9 dl Vatten ljummet 37grader
- 1 1/2 Solrosfrön
- 1 dl Sirap
- 75 gr Jäst
- 250 gr Keso
- 1 dl Fibrex
- 1 dl Margarin = 100 gr smält svalnat margarin
Hur gör man?
Ta fram keso 15 min innan bakningen börjar.
Värm vattnet, häll det i en stor bakbunke.
Lös upp jästen i vattnet, blanda allt utom mjölet.
Rör om ordentligt blanda sedan i mjölet och vispa i ca 5 min.
Låt degen jäsa ca 30 min, ös upp i smörjda och bröade formar 4 st x 1,5 L (annvänder du tupperware silikonformar då behöver du inte smörja eller bröa). Låt jäsa 20 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda i ca 25- 30 min. Lika bra upptinade som färska.