
Kuvertbröd
Annons
Du behöver
- 25 g jäst
- 25 g margarin
- 2½ dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- ½ tsk salt
- 1 ägg
- ca 5 dl Hammermühle Ljus mjölmix
- ägg till pensling
- vallmofrö till dekoration
Annons
Hur gör man?
Smula jästen i en degbunke. Värm margarin och mjölk fingervarmt. Häll mjölkblandningen över jästen och rör ut. Blanda i fiberhusken och låt svälla 10 minuter.
Tillsätt salt, ägg och hälften av mjölet och arbeta väl. Arbeta in ytterligare mjöl så degen blir hanterbar men så lös som möjligt. Dela degen i bitar, rulla runda bullar i handen och ställ dem på bakplåtspapper på en bakplåt. Klipp ett kors i toppen av varje bulle. Låt bullarna jäsa under duk ca 30 minuter på varm plats. Grädda i ugn 225 grader 10-12 minuter.
Annons