
Super läcker Chokladmousse
Du behöver
- 2 medelstora ägg
- ¾ dl strösocker
- 50 g mjölkfri choklad (gärna ca 70% kakao, t.ex. Markattas choklad eller Droste)
- 1½ dl Sour Supreme (eller matlagningsyoghurt om du tål mjölk, eller Rapsy Frutty för mjölk- och sojafritt)
Sås:
- några dl hallon eller röda vinbär
- socker efter smak
Hur gör man?
-
Vispa äggulor och socker till en riktigt tjock, mousseliknande smet.
-
Smält chokladen i en skål ställd över sjudande vatten. Ta av den från värmen och låt den svalna något, det är viktigt annars får du klumpar i smeten. Blanda sedan ner den i äggsmeten.
-
Vänd ner sour supreme'en så att det blir en slät smet.
-
Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd försiktigt ner dem också.
-
Fördela smeten i fyra mindre koppar eller dylikt och låt dem stå kylskåp tills smeten blivit kall och stelnat till lagom konsistens. ca 20 minuter
Sås
Koka upp hallon och söta efter smak. Pressa såsen genom en sil. På så sätt får du en slät sås utan frön som fastnar mellan tänderna. Ringla den över moussen innan servering.
Annons