Chocolate chip cookies

Du behöver

  • 200g rumsvarmt smör Ca 30 st
  • 2,5 dl brun farin
  • 1,2 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 tsk vanillin
  • 1 tsk bikarbonat eller bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 200g hackad mörk choklad
  • 100-150g hackade nötter

Hur gör man?

Rör smör, farin och socker poröst. Tillsätt ägg och blanda väl.

Rör ner de torra ingredienserna i smeten och blanda ner de hackade nötterna

och chokladen. Klicka ut smeten med en tesked på bakplåtspapper. Lämna minst 5 cm mellan dem, de flyter ut mycket.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 min på 175 grader.

Ta ut kakorna ur ugnen medan de fortfarande är lite mjuka i mitten. Låt svalna i 5 min på plåten, flytta dem sedan till ett galler.

Populära recept

Se alla