
Kanelbullar
Du behöver
- 25 g jäst
- 50 g margarin mjölkfritt
- 2½ dl vatten
- 0,75 dl fruttypulver
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk fibrex finmalet
- 6-7 dl Semper lågproteinmix
- Fyllning: strösocker, kanel, margarin mjölkfritt
- Pensling: mörk sirap + lite vatten
- Dekoration: pärlsocker
Hur gör man?
-
Smula jästen i en degbunke.
-
Vispa samman vatten och fruttypulver i en kastrull, tillsätt margarin mjölkfritt och värm till fingervarmt.
-
Häll blandningen över jästen och rör ut jästen ordentligt.
-
Blanda i strösocker, salt och fibrex finmalet. Låt svälla i 10 minuter.
-
Tillsätt hälften av Semper lågproteinmix och arbeta degen väl.
-
Tillsätt mer Semper lågproteinmix tills degen är knappt hanterbar och lite kladdig.
-
Kavla ut degen till en fyrkant på mjölat bakplåtspapper.
-
Bred ut margarin mjölkfritt på degen, strö över strösocker och kanel.
-
Rulla ihop degen och skär den i bitar.
-
Ställ bitarna på högkant på bakplåtspapper eller i muffinsformar på en bakplåt.
-
Låt jäsa under bakduk på varm plats i cirka 30 minuter.
-
Pensla bullarna med mörk sirap blandat med lite vatten och strö över pärlsocker.
-
Grädda i ugn på 225 °C i 10–12 minuter.
Annons