Kanelbullar
Du behöver
- 25 g jäst
- 50 g margarin mjölkfritt
- 2½ dl vatten
- 0,75 dl fruttypulver
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk fibrex finmalet
- 6-7 dl Semper lågproteinmix
- Fyllning: strösocker, kanel, margarin mjölkfritt
- Pensling: mörk sirap + lite vatten
- Dekoration: pärlsocker
Hur gör man?
-
Smula jästen i degbunken.
-
Vispa samman vatten och fruttypulver i en kastrull, lägg i margarinet och värm fingervarmt, häll den över jästen och rör ut.
-
Blanda i strösocker, salt och fibrex finmalet, låt svälla 10 minuter.
-
Blanda i hälften av mjölmixen och arbeta väl.
-
Tillsätt ytterligar mjölmix tills degen blir knappt hanterbar, den ska vara lite kladdig. Kavla ut degen till en fykant på mjölat bakplåtspapper.
-
Bred på margarin, strö på strösocker och kanel. Rulla ihop degen och skär den i bitar. Ställ bitarna på högkant på bakplåtspapper eller i muffinsformar på en bakplåt.
-
Låt jäsa under duk på varm plats ca 30 minuter.
-
Pensla med sirap och strö på pärlsocker. Grädda i ugn 225 grader 10-12 minuter.