Kanelbullar

Kanelbullar

Annons

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 g margarin mjölkfritt
  • 2½ dl vatten
  • 0,75 dl fruttypulver
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk fibrex finmalet
  • 6-7 dl Semper lågproteinmix
  • Fyllning: strösocker, kanel, margarin mjölkfritt
  • Pensling: mörk sirap + lite vatten
  • Dekoration: pärlsocker

Hur gör man?

  1. Smula jästen i en degbunke.

  2. Vispa samman vatten och fruttypulver i en kastrull, tillsätt margarin mjölkfritt och värm till fingervarmt.

  3. Häll blandningen över jästen och rör ut jästen ordentligt.

  4. Blanda i strösocker, salt och fibrex finmalet. Låt svälla i 10 minuter.

  5. Tillsätt hälften av Semper lågproteinmix och arbeta degen väl.

  6. Tillsätt mer Semper lågproteinmix tills degen är knappt hanterbar och lite kladdig.

  7. Kavla ut degen till en fyrkant på mjölat bakplåtspapper.

  8. Bred ut margarin mjölkfritt på degen, strö över strösocker och kanel.

  9. Rulla ihop degen och skär den i bitar.

  10. Ställ bitarna på högkant på bakplåtspapper eller i muffinsformar på en bakplåt.

  11. Låt jäsa under bakduk på varm plats i cirka 30 minuter.

  12. Pensla bullarna med mörk sirap blandat med lite vatten och strö över pärlsocker.

  13. Grädda i ugn på 225 °C i 10–12 minuter.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons