Rosvikskaka

Rosvikskaka

Annons

Du behöver

  • 3 dl socker
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 4,5 dl glutenfri lågprotein mjölmix
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 3 msk kakao eller carobmjöl

Smörkräm

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 100 g florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 kaka blockchoklad
  • mindre än 25 g kokosfett (valfritt)

Hur gör man?

Blanda alla torra ingredienser först.

Tillsätt det smälta margarinet och sen det ljumna vattnet.

Häll smeten i en smord och bröad form som är ca. 30x 40 cm. Grädda i 175 grader ca 20 min.

Rör sen ihop ingredienserna till smörkrämen. Och bred sen ut den över kall kaka. Låt stelna. Ställ i frysen en stund medans du gör i ordning blockchokladen.

Smält blockchokladen och bred ut på kall kaka. Skär sedan i lämpliga bitar.

Går jätte bra att frysa in.

Sen är det bara äta och njuta.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons