Rosvikskaka

Du behöver

  • 3dl socker
  • 100g mjölfritt margarin eller vanligt margarin
  • 4,5dl lågprotein mix
  • 4tsk bakpulver
  • 2tsk vanillinsocker
  • 2,5dl ljummet vatten
  • 3msk kakao eller carobmjöl.

Smörkräm

  • 100gr. margarin
  • 100gr florsocker
  • 2tsk vanillinsocker.
  • En kaka blockchoklad (+mindre än 25g kokosfett om man vill).

Hur gör man?

Blanda alla torra ingredienser först.

Tillsätt det smälta margarinet och sen det ljumna vattnet.

Häll smeten i en smord och bröad form som är ca. 30x 40 cm. Grädda i 175 grader ca 20 min.

Rör sen ihop ingredienserna till smörkrämen. Och bred sen ut den över kall kaka. Låt stelna. Ställ i frysen en stund medans du gör i ordning blockchokladen.

Smält blockchokladen och bred ut på kall kaka. Skär sedan i lämpliga bitar.

Går jätte bra att frysa in.

Sen är det bara äta och njuta.

Populära recept

Se alla