
Rosvikskaka
Annons
Du behöver
- 3 dl socker
- 100 g mjölkfritt margarin
- 4,5 dl glutenfri lågprotein mjölmix
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl ljummet vatten
- 3 msk kakao eller carobmjöl
Smörkräm
- 100 g mjölkfritt margarin
- 100 g florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 kaka blockchoklad
- mindre än 25 g kokosfett (valfritt)
Hur gör man?
Blanda alla torra ingredienser först.
Tillsätt det smälta margarinet och sen det ljumna vattnet.
Häll smeten i en smord och bröad form som är ca. 30x 40 cm. Grädda i 175 grader ca 20 min.
Rör sen ihop ingredienserna till smörkrämen. Och bred sen ut den över kall kaka. Låt stelna. Ställ i frysen en stund medans du gör i ordning blockchokladen.
Smält blockchokladen och bred ut på kall kaka. Skär sedan i lämpliga bitar.
Går jätte bra att frysa in.
Sen är det bara äta och njuta.
Annons