Rosvikskaka
Du behöver
- 3dl socker
- 100g mjölfritt margarin eller vanligt margarin
- 4,5dl lågprotein mix
- 4tsk bakpulver
- 2tsk vanillinsocker
- 2,5dl ljummet vatten
- 3msk kakao eller carobmjöl.
Smörkräm
- 100gr. margarin
- 100gr florsocker
- 2tsk vanillinsocker.
- En kaka blockchoklad (+mindre än 25g kokosfett om man vill).
Hur gör man?
Blanda alla torra ingredienser först.
Tillsätt det smälta margarinet och sen det ljumna vattnet.
Häll smeten i en smord och bröad form som är ca. 30x 40 cm. Grädda i 175 grader ca 20 min.
Rör sen ihop ingredienserna till smörkrämen. Och bred sen ut den över kall kaka. Låt stelna. Ställ i frysen en stund medans du gör i ordning blockchokladen.
Smält blockchokladen och bred ut på kall kaka. Skär sedan i lämpliga bitar.
Går jätte bra att frysa in.
Sen är det bara äta och njuta.