Nordenfeldskaka

Du behöver

  • 4 dl glutenfri mjölmix

  • 2 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk stött kardemumma

  • 1 1/2 dl socker

  • 1 msk smör eller margarin

  • 2 dl mjölk

  • Garnering

  • Pärlsocker, färgat eller vanligt vitt

  • Egentligen ska det vara 1 msk hackad mandel på.

Hur gör man?

Blanda de torra igrendienserna i en bunke.

Arbeta in smöret/margarinet

Rör i mjölken

Häll smeten i en smord brödad RUND

(1 1/2 liter) sockerkaksform. Gärna med kanter som kan tas bort separat. Detta för att glutenfria bakverk är svårare att få loss.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader C i 30 min.

Låt svalna.

(det ursprungliga receptet är hämtat från Julboken, 1986, ICA förlaget)

Populära recept

Se alla