Nordenfeldskaka
Du behöver
-
4 dl glutenfri mjölmix
-
2 tsk bakpulver
-
1/2 tsk stött kardemumma
-
1 1/2 dl socker
-
1 msk smör eller margarin
-
2 dl mjölk
-
Garnering
-
Pärlsocker, färgat eller vanligt vitt
-
Egentligen ska det vara 1 msk hackad mandel på.
Hur gör man?
Blanda de torra igrendienserna i en bunke.
Arbeta in smöret/margarinet
Rör i mjölken
Häll smeten i en smord brödad RUND
(1 1/2 liter) sockerkaksform. Gärna med kanter som kan tas bort separat. Detta för att glutenfria bakverk är svårare att få loss.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader C i 30 min.
Låt svalna.
(det ursprungliga receptet är hämtat från Julboken, 1986, ICA förlaget)