
Kanelbullar
Du behöver
- 50 g jäst (1 paket)
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 dl socker
- 150 g mjölkfritt margarin
- 500 g glutenfri mjölmix (lågprotein)
Fyllning
- mjölkfritt margarin
- kanel
- socker
Hur gör man?
- Lös jästen i kallt vatten i en stor bunke.
- Tillsätt socker, salt och mjölkfritt margarin (rumsvarmt) och blanda väl med jästen.
- Tillsätt glutenfri mjölmix (lågprotein) och arbeta degen ordentligt, gärna i matberedare.
- Knåda degen tills den blir smidig och lätt att kavla ut.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel.
- Bred ut mjölkfritt margarin över degen och strö på kanel och socker.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär i ca 20–22 bitar.
- Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt.
- Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 2 timmar.
- Pensla bullarna med ljummet vatten och mjölkfritt margarin.
- Strö över pärlsocker.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 °C i cirka 8 minuter.