Kanelbullar

Kanelbullar

Annons

Du behöver

  • 50 g jäst (1 paket)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 500 g glutenfri mjölmix (lågprotein)

Fyllning

  • mjölkfritt margarin
  • kanel
  • socker

Hur gör man?

  1. Lös jästen i kallt vatten i en stor bunke.
  2. Tillsätt socker, salt och mjölkfritt margarin (rumsvarmt) och blanda väl med jästen.
  3. Tillsätt glutenfri mjölmix (lågprotein) och arbeta degen ordentligt, gärna i matberedare.
  4. Knåda degen tills den blir smidig och lätt att kavla ut.
  5. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel.
  6. Bred ut mjölkfritt margarin över degen och strö på kanel och socker.
  7. Rulla ihop degen från långsidan och skär i ca 20–22 bitar.
  8. Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt.
  9. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 2 timmar.
  10. Pensla bullarna med ljummet vatten och mjölkfritt margarin.
  11. Strö över pärlsocker.
  12. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 °C i cirka 8 minuter.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons