Mazariner á la Katarina
Du behöver
Skalet
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 125 g margarin ( rumstemp. )
- ½ dl strösocker
- ½ - 1 dl grädde
- 2 tsk bovetemjöl
Fyllning
- 50 gram margarin (rumstem. )
- 180 gram mandelmassa
- 1 - 1 ½ dl grädde
- 3 msk vetemjöl
- ½ tsk bakpulver ( dryg )
Glasyr
- Florsocker
- lite vatten
Hur gör man?
ugn 175 grader
Skalet
Smörj mazarinformar om flergångs används. Arbeta i hop alla ingredienser till en deg. Låt degen vila kallt ett tag. Dela degen och tryck ut delarna i formar.
Fyllning
Rör margarinet tills det blir smidigt. Riv mandelmassan. Blanda i hop alla ingredienser. Fördela fyllningen jämnt i formarna. Platta görna till med en blöt stor sked.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna något, om flergångsformar används så stjälp ur mazarinerna.
Glasyr
Gör glasyr och bred över mazarinerna.