Mazariner á la Katarina

Du behöver

Skalet

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 125 g margarin ( rumstemp. )
  • ½ dl strösocker
  • ½ - 1 dl grädde
  • 2 tsk bovetemjöl

Fyllning

  • 50 gram margarin (rumstem. )
  • 180 gram mandelmassa
  • 1 - 1 ½ dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver ( dryg )

Glasyr

  • Florsocker
  • lite vatten

Hur gör man?

ugn 175 grader

Skalet

Smörj mazarinformar om flergångs används. Arbeta i hop alla ingredienser till en deg. Låt degen vila kallt ett tag. Dela degen och tryck ut delarna i formar.

Fyllning

Rör margarinet tills det blir smidigt. Riv mandelmassan. Blanda i hop alla ingredienser. Fördela fyllningen jämnt i formarna. Platta görna till med en blöt stor sked.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna något, om flergångsformar används så stjälp ur mazarinerna.

Glasyr

Gör glasyr och bred över mazarinerna.

Populära recept

Se alla