Morotskaka

Du behöver

  • 100 g margarin rumstemp
  • 2,5 dl socker
  • 2-3 morötter fin rivna ca 300g
  • 1 tsk fiberhusk + 1,5 dl vatten. Koka upp, ta av från värmen och vispa 3-4 min. Låt svalna
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel

KRÄM

  • 25 g margarin
  • 250 g kesella
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Hur gör man?

Ugn: 175 grader

Smält margarinet till krämen och låt svalna, rör ned övriga ingredienser och ställ krämen i kylen.

Rör margarin och socker poröst och tillsätt hälften av fiberhuskmassan ( även vid dubbelsats ). Rör ned de finrivna morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ned i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.

Stjälp upp kakan och låt kallna. Bred över glasyren och låt sedan kakan stå i kylen för att stelna.

Hoppas att recepten går att anpassa till olika allergier, mandeln borde i alla fall gå att byta ut mot solrosfrön.

Populära recept

Se alla