Morotskaka
Du behöver
- 100 g margarin rumstemp
- 2,5 dl socker
- 2-3 morötter fin rivna ca 300g
- 1 tsk fiberhusk + 1,5 dl vatten. Koka upp, ta av från värmen och vispa 3-4 min. Låt svalna
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
KRÄM
- 25 g margarin
- 250 g kesella
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Hur gör man?
Ugn: 175 grader
Smält margarinet till krämen och låt svalna, rör ned övriga ingredienser och ställ krämen i kylen.
Rör margarin och socker poröst och tillsätt hälften av fiberhuskmassan ( även vid dubbelsats ). Rör ned de finrivna morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ned i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt kallna. Bred över glasyren och låt sedan kakan stå i kylen för att stelna.
Hoppas att recepten går att anpassa till olika allergier, mandeln borde i alla fall gå att byta ut mot solrosfrön.