Mjuk kaka utan ägg, gluten och socker

Mjuk kaka utan ägg, gluten och socker

Annons

Du behöver

  • 1,5 tsk fiberHusk
  • 1,5 dl vatten
  • 100 g smör / mjölkfritt margarin / sojafritt margarin
  • 1 dl mjölk / sojamjölk / vatten
  • 1 dl druvjuicekoncentrat (eller Jo äpple &
  • druvjuicekoncentrat)
  • 2 små mosade mogna bananer
  • 1,5 dl cocos
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl polenta
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Istället för kakao kan man smaksätta med
  • pepparkakskryddor 2,5 tsk kanel, 1,5 tsk
  • ingefära och 1,5 tsk nejlika

Annons

Hur gör man?

  1. Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och

vatten under vispning så att konsistensen blir

lik rå äggvita 2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket

tillsammans med det smälta smöret/

margarinet och mjölken/vattnet och

druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter 3. Blanda alla torra ingredienser 4. Blanda allt 5. Smörj en 1,5 liter form, strö med cocos

(eller polenta) 6. Grädda i 175 grader i 45 minuter

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons