Mjuk kaka utan ägg, gluten och socker
Du behöver
- 1,5 tsk fiberHusk
- 1,5 dl vatten
- 100 g smör / mjölkfritt margarin / sojafritt margarin
- 1 dl mjölk / sojamjölk / vatten
- 1 dl druvjuicekoncentrat (eller Jo äpple &
- druvjuicekoncentrat)
- 2 små mosade mogna bananer
- 1,5 dl cocos
- 1 dl rismjöl
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl polenta
- 2 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- Istället för kakao kan man smaksätta med
- pepparkakskryddor 2,5 tsk kanel, 1,5 tsk
- ingefära och 1,5 tsk nejlika
Hur gör man?
- Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och
vatten under vispning så att konsistensen blir
lik rå äggvita 2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket
tillsammans med det smälta smöret/
margarinet och mjölken/vattnet och
druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter 3. Blanda alla torra ingredienser 4. Blanda allt 5. Smörj en 1,5 liter form, strö med cocos
(eller polenta) 6. Grädda i 175 grader i 45 minuter