Goda bullar

Du behöver

Deg

  • 100 g mjölkfritt margarin / sojafritt margarin
  • 5 dl havremjölk
  • 50g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • ca 14 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g mjölkfritt maragrin (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • Oatly Imat att pensla med

Hur gör man?

Smält margarinet och blanda det med mjölken, värm till fingervarmt och häll över den söndersmulade jästen i en bunke. Rör om tills jästen löst upp sig.

Ta i salt, kardemumma, strösocker och 12 dl av mjölet. Arbeta degen och fyll på med den mjölmängd som krävs för att degen ska bli slät och släppa kanterna på bunken.

Jäs under bakduk på dragfri plats i 40 min.

Baka ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut och bred på fyllning. Rulla ihop, skär bitar och lägg i bullformar på plåt.

Jäs på plåten under bakduk i 30 min.

Pensla med Imat och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. De ska vara gyllenbruna.

Populära recept

Se alla