Havreflarn
Du behöver
- 100 g keiju margarin
- 3 dl havregryn
- 1 ägg
- 1½ dl strösocker
- 1 msk mjöl
- 1 tsk bakpulver
- Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
- Det ska vara helt frivilligt att låta ren havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation
Hur gör man?
Ugnen 175 grader.
Smält fettet på svag värme, häll i havregrynen och rör så att alla blir glansiga.
Knäck ägget i bunken, häll i socker och vispa poröst.
Blanda mjöl och bakpulver, häll allt i äggsmeten och blanda med sked.
Klicka ut allt på bakplåtspapperklädd plåt, en tsk till varje kaka.
OBS Lägg glest, ca 12 st på varje plåt.
175 grader ca 8 min.