Havreflarn

Du behöver

  • 100 g keiju margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
  • Det ska vara helt frivilligt att låta ren havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation

Hur gör man?

Ugnen 175 grader.

Smält fettet på svag värme, häll i havregrynen och rör så att alla blir glansiga.

Knäck ägget i bunken, häll i socker och vispa poröst.

Blanda mjöl och bakpulver, häll allt i äggsmeten och blanda med sked.

Klicka ut allt på bakplåtspapperklädd plåt, en tsk till varje kaka.

OBS Lägg glest, ca 12 st på varje plåt.

175 grader ca 8 min.

Populära recept

Se alla