Skinkgratäng
Du behöver
- Ingredienser
- 12 skivor bayonneskinka
- 175 g röd paprika inlagd strimlad
- 200 g champinjon skivad konserv
- 4 dl vatten + svampspad
- 3 msk majsmjöl
- 1 msk maizenamjöl
- 1 msk tomatpuré
- 2-3 msk margarin Karlshamn mjölkfritt
- 2 krm vitpeppar
- ev. salt
- 2 msk vetegroddar
Hur gör man?
Smörj en ugnsfast form med margarinet.
Låt paprikan rinna av, fördela den på skinkskivorna, vik samman skivorna
om paprikan och lägg dem i formen.
Vispa samman vatten+svampspad, majsmjöl och maizenamjöl, koka upp under omrörning, låt sjuda 5 min. Lägg i svampen, tillsätt tomatpurén och det kalla margarinet.
Smaka av med salt och peppar.
Bred såsen över skinkan och strö vetegroddar över.
Gratinera i ugn 200 grader 20 min.