Skinkgratäng

Du behöver

  • Ingredienser
  • 12 skivor bayonneskinka
  • 175 g röd paprika inlagd strimlad
  • 200 g champinjon skivad konserv
  • 4 dl vatten + svampspad
  • 3 msk majsmjöl
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 msk margarin Karlshamn mjölkfritt
  • 2 krm vitpeppar
  • ev. salt
  • 2 msk vetegroddar

Hur gör man?

Smörj en ugnsfast form med margarinet.

Låt paprikan rinna av, fördela den på skinkskivorna, vik samman skivorna

om paprikan och lägg dem i formen.

Vispa samman vatten+svampspad, majsmjöl och maizenamjöl, koka upp under omrörning, låt sjuda 5 min. Lägg i svampen, tillsätt tomatpurén och det kalla margarinet.

Smaka av med salt och peppar.

Bred såsen över skinkan och strö vetegroddar över.

Gratinera i ugn 200 grader 20 min.

Populära recept

Se alla