Citrusbullar

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (fingervarmt)
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk havssalt
  • 12 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g mjölkfritt margarin (alt mjölk-sojafritt)
  • rivet skal av 2 citroner
  • rivet skal av en lime
  • 1 ägg (brödglans för den äggallergiske, se recept)
  • Sesamfrön
  • Flingsalt

Hur gör man?

Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och nästan allt mjölet (spara lite till utbakningen). Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 1 timme under bakduk.

Ta upp degen och dela den i två delar, kavla ut varje del till en ½ cm tjock rektangel.

Blanda margarinet med citron-och limeskalet. Bred det på degen och rulla ihop från låndsidan. Skär varje rulle i 2 cm tjocka skivor . Lägg på två bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och flingsalt.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.

Populära recept

Se alla