Jakobsons rårisbröd
Du behöver
- 1 dl råris
- 2 pkt torrjäst
- 1 påse jyttemjöl
- 1/2 msk salt
- 2 dl qinuaflingor
- 1/2 dl sesamfrön
- 1/2 dl pumpafrön
- 13 dl vatten
- 1 1/2 dl olivolja
Hur gör man?
Koka råriset enligt anvisningar så det är klart när du börjar med degen.
Värm upp vattnet och mät upp olja.
Häll jyttemjöl i assistensen om du har någon annars får du jobba på med en slev.
Lämna dock kvar 2-3 dl.
Lägg till torrjästen, saltet, flingorna, sesamfröna och pumpafrö.
Lägg till brödkryddor om du vill.
Rör om alltihop och häll i vatten och olja samt det kokta svalnade riset.
Låt jäsa ca 1 timme.
Klicka ner degen på bakplåtsklädda plåtar till små bullar.
Jäs 1/2 timme och grädda sedan i 225 grader i ca: 23 minuter.
När de har kallnat brukar jag klyva dem och frysa ner. Lätt att ta upp det man skall äta för stunden och lägga i brödrosten och rosta dem väl så blir de som godast.