Jakobsons rårisbröd

Du behöver

  • 1 dl råris
  • 2 pkt torrjäst
  • 1 påse jyttemjöl
  • 1/2 msk salt
  • 2 dl qinuaflingor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 13 dl vatten
  • 1 1/2 dl olivolja

Hur gör man?

Koka råriset enligt anvisningar så det är klart när du börjar med degen.

Värm upp vattnet och mät upp olja.

Häll jyttemjöl i assistensen om du har någon annars får du jobba på med en slev.

Lämna dock kvar 2-3 dl.

Lägg till torrjästen, saltet, flingorna, sesamfröna och pumpafrö.

Lägg till brödkryddor om du vill.

Rör om alltihop och häll i vatten och olja samt det kokta svalnade riset.

Låt jäsa ca 1 timme.

Klicka ner degen på bakplåtsklädda plåtar till små bullar.

Jäs 1/2 timme och grädda sedan i 225 grader i ca: 23 minuter.

När de har kallnat brukar jag klyva dem och frysa ner. Lätt att ta upp det man skall äta för stunden och lägga i brödrosten och rosta dem väl så blir de som godast.

Populära recept

Se alla