
Tekakor
Du behöver
- 3 pkt jäst
- 3 dl olja
- 1 l mjölk
- 3 msk pofiber
- 3 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl russin (kan uteslutas)
- 5 dl glutenfria havregryn (kan uteslutas)
- 1,8–1,9 kg glutenfri mjölmix (om havregrynen utesluts)
- 1,3–1,5 kg glutenfri mjölmix (om havregryn används)
Hur gör man?
Värm mjölken till fingervarm.
Lös jästen i degvätskan och tillsätt oljan.
Rör ner fibrex, fiberhusk, salt och socker arbeta i maskin i minst 5 min. Vispa äggen hårt.
Tillsätt mjölmix, uppvispt ägg eventuellt russin, havregryn.
Arbeta i maskin ca 5 min degen ska vara lite kladdig men strö ut lite mjöl på bakbordet och det kan eventuellt behövas lite mer mjölmix till utbakningen.
Bakas ut direkt.
Dela upp degen i 4 lika stora delar och skär i ca 40 bitar. Rulla till bollar och platta till tekakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Grädda lite över mitten i ugnen vid 250 grader i 10 min.
Pensla med vatten eller mjölk.
Annons