Tekakor

Tekakor

Du behöver

  • 3 pkt jäst
  • 3 dl olja
  • 1 l mjölk
  • 3 msk pofiber
  • 3 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl russin (kan uteslutas)
  • 5 dl glutenfria havregryn (kan uteslutas)
  • 1,8–1,9 kg glutenfri mjölmix (om havregrynen utesluts)
  • 1,3–1,5 kg glutenfri mjölmix (om havregryn används)

Hur gör man?

Värm mjölken till fingervarm.

Lös jästen i degvätskan och tillsätt oljan.

Rör ner fibrex, fiberhusk, salt och socker arbeta i maskin i minst 5 min. Vispa äggen hårt.

Tillsätt mjölmix, uppvispt ägg eventuellt russin, havregryn.

Arbeta i maskin ca 5 min degen ska vara lite kladdig men strö ut lite mjöl på bakbordet och det kan eventuellt behövas lite mer mjölmix till utbakningen.

Bakas ut direkt.

Dela upp degen i 4 lika stora delar och skär i ca 40 bitar. Rulla till bollar och platta till tekakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Grädda lite över mitten i ugnen vid 250 grader i 10 min.

Pensla med vatten eller mjölk.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons