Knäckebröd

Knäckebröd

Annons

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • ½ dl rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stött anis eller kummin
  • 2 dl bovetekross
  • 2 dl jyttemjöl

Hur gör man?

Värm vattnet till 37 grader ("fingervarmt"). Smula sönder jästen i en bunke, häll på vattnet och rör om. Tillsätt rumstempererad olja, salt och kryddor.

Arbeta in bovetekrosset och mjölet lite i taget och spara lite mjöl till utbakningen.

Låt jäsa 30 min. Dela degen i 12 bitar, kavla ut bitarna till tunna kakor med kruskavel och lägg dem på bakplåtspapper på bakplåt.

Grädda i 225 grader i ca 8 min.

Eftertorka i ugn 125 grader.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons