Senapsfilé
Du behöver
- 1 fläskfile´
- 1-2 msk senap (märke och mängd efter smak och allergi)
- 2-3 dl Go green/OATLY-grädde
- ca 5 krm salt
- ca 2-3 krm peppar
Hur gör man?
Skiva fileén i ca 1 cm breda skivor. Genomstek i stekpanna. Häll på grädde och senap. Låt bli varmt och krydda sen. Serveras med tex ris eller strips och sallad.
Om havre och gluten
Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation.