Ebbas kladdkaka

Du behöver

  • Smör eller margarin vanligt eller mjölkfritt till formen
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4-6 msk kakao
  • 1 1/4 dl flytande eller smält margarin (eller mjölkfritt alternativ)
  • 1 1/2 dl glutenfritt eller gluten- och mjölkfri mjölmix

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Smörj en form, 26 cm i diameter.

  3. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner kakao, margarin och glutenfri mix (tex Semper).

  4. Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.

Eftersom kakan är kladdig är det bra om man låter den vara kvar i formen om man ska ta med den på utflykt.

Om du använder mjölkfritt margarin och mjölkfri mix så kan även mjölkallergiker och laktosintoleranta äta kakan.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 195 kcal

Populära recept

Se alla