Ebbas kladdkaka
Du behöver
- Smör eller margarin vanligt eller mjölkfritt till formen
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 4-6 msk kakao
- 1 1/4 dl flytande eller smält margarin (eller mjölkfritt alternativ)
- 1 1/2 dl glutenfritt eller gluten- och mjölkfri mjölmix
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Smörj en form, 26 cm i diameter.
-
Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner kakao, margarin och glutenfri mix (tex Semper).
-
Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.
Eftersom kakan är kladdig är det bra om man låter den vara kvar i formen om man ska ta med den på utflykt.
Om du använder mjölkfritt margarin och mjölkfri mix så kan även mjölkallergiker och laktosintoleranta äta kakan.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 195 kcal