American pancakes
Du behöver
- 2 dl Lailas glutenmix
- 1 dl rismjöl
- 4 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl rismjölk
- 2,5 dl vatten
- 1 dl Rapsy frutty med socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2-3 msk mjölkfritt flytande smör
Hur gör man?
Blanda Rapsy frutty och vattnet, låt svälla en
stund.
Blanda ihop mix+mjöl+socker+salt
+fiberhusk
blanda hälften av de torra ingredienserna
med rapsysmeten, vispa ordentligt så det ej
blir klumpar, tillsätt mer rapsy+ torrt.
När smeten börjar bli tjock, häll i rismjölk lite
i taget och vispa.
nu tillsätter du äggen, ett i taget, vispa och
sist det flytande mjölkfria smöret.
Låt stå och svälla i ca 20 minuter!
Blanda i bakpulvret efter smeten stått och
svällt.
Stek i panna med teflon el. likn. då behövs ej
smör vid stekning och de blir fluffigare.
Tips! Vill man att de ska bli mer
efterrättsliknande så kan man blanda i frysta
bär, hallon el. blåbär innan stekning, Det blir
super gott! Sylt i pannkakan direkt!
Servera med fluffig mjölkfri grädde, glass eller
liknande.