American pancakes

Du behöver

  • 2 dl Lailas glutenmix
  • 1 dl rismjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl rismjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl Rapsy frutty med socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk mjölkfritt flytande smör

Hur gör man?

Blanda Rapsy frutty och vattnet, låt svälla en

stund.

Blanda ihop mix+mjöl+socker+salt

+fiberhusk

blanda hälften av de torra ingredienserna

med rapsysmeten, vispa ordentligt så det ej

blir klumpar, tillsätt mer rapsy+ torrt.

När smeten börjar bli tjock, häll i rismjölk lite

i taget och vispa.

nu tillsätter du äggen, ett i taget, vispa och

sist det flytande mjölkfria smöret.

Låt stå och svälla i ca 20 minuter!

Blanda i bakpulvret efter smeten stått och

svällt.

Stek i panna med teflon el. likn. då behövs ej

smör vid stekning och de blir fluffigare.

Tips! Vill man att de ska bli mer

efterrättsliknande så kan man blanda i frysta

bär, hallon el. blåbär innan stekning, Det blir

super gott! Sylt i pannkakan direkt!

Servera med fluffig mjölkfri grädde, glass eller

liknande.

Populära recept

Se alla