Glutenfritt örtbröd

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl filmjölk eller mjölk
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 dl riven ost, parmesan, grevé eller prästost
  • ca 4 dl (240 g) fin glutenfri mjölblandning

Garnering

  • oregano
  • riven ost

Hur gör man?

Smula ner jästen i matberedarens skål. Tillsätt fil eller mjölk och vatten. Blanda ner fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Smörj lite olja i en form med löstagbar kant som är cirka 22 cm i diameter.

Tillsätt resten av oljan, salt, oregano, ost och mjöl. Starta maskinen och låt den gå 1-2 minuter. Resultatet ska bli ungefär som en tjock, "klickbar" sockerkakssmet - inte som en fast deg.

Flytta över smeten till en rejäl spritspåse. Stäng den stora öppningen ordentligt och spritsa smeten som bullar i formen. Placera dem inte alltför tätt. Strö på oregano och ost som garnering. Täck med bakduk och låt jäsa i formen cirka 1 timme.

Grädda i ugnens nedre del i 200 grader cirka 20 minuter, tills brödet fått

fin färg och är genomgräddat.

Populära recept

Se alla