Frukostbullar

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g mjölk- och/el. sojafritt margarin eller 1/2 dl olja
  • 2 1/2 + 2 1/2 dl vatten eller mjölk/mjölkersättning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1-2 msk sirap
  • 2 1/2 dl Fibrexflingor/1 dl fibrex strö
  • 1 l Finax el. Semper ljus glutenfri (el. lågprotein för mjölkfritt) mjölmix
  • ev. vallmofrön

Hur gör man?

Låt fibrexflingorna svälla i hälften av vätskan ett par minuter

Smula ner jästen i en bunke

Smält margarinet i en kastrull, häll över resten av vätskan och värm till 37°.

Rör ut jästen i degspadet.

Tillsätt salt, kryddor, sirap och Fibrex.

Arbeta därefter in mjölmixen lite i taget, tills degen är väl genomarbetad.

Låt jäsa 20 min.

Tag upp degen på mjölat bakbord och forma till bullar.

Lägg på plåt och låt jäsa i 20 min.

Klipp kryss i bullarna, pensla med sirap, uppvispat ägg eller mjölk och strö vallmofrön ovanpå.

Grädda i 225° i 10-15 min, mitt i ugnen.

Populära recept

Se alla