Frukostbullar

Frukostbullar

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g mjölkfri margarin eller ½ dl olja
  • 5 dl vatten eller växtbaserad mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1–2 msk sirap
  • 2½ dl Fibrexflingor eller 1 dl Fibrex strö
  • 1 l ljus glutenfri och mjölkfri mjölmix
  • vallmofrön (valfritt)

Hur gör man?

  1. Låt Fibrexflingorna svälla i hälften av vattnet eller växtbaserad mjölk i några minuter.
  2. Smula ner jästen i en bunke.
  3. Smält det mjölkfria margarinet eller värm oljan i en kastrull, tillsätt resten av vattnet eller växtbaserad mjölk och värm till 37 °C.
  4. Rör ut jästen i degspadet.
  5. Tillsätt salt, anis, fänkål, sirap och Fibrex.
  6. Arbeta in den ljusa glutenfria och mjölkfria mjölmixen lite i taget tills degen är väl genomarbetad.
  7. Låt degen jäsa i 20 min under bakduk.
  8. Ta upp degen på glutenfritt mjölat bakbord och forma till bullar.
  9. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i ytterligare 20 min.
  10. Klipp ett kryss i varje bulle, pensla med sirap, uppvispat ägg eller mjölk och strö över vallmofrön om så önskas.
  11. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 °C i 10–15 min.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons