
Frukostbullar
Du behöver
- 50 g jäst
- 50 g mjölkfri margarin eller ½ dl olja
- 5 dl vatten eller växtbaserad mjölk
- ½ tsk salt
- 1 tsk anis
- 1 tsk fänkål
- 1–2 msk sirap
- 2½ dl Fibrexflingor eller 1 dl Fibrex strö
- 1 l ljus glutenfri och mjölkfri mjölmix
- vallmofrön (valfritt)
Hur gör man?
- Låt Fibrexflingorna svälla i hälften av vattnet eller växtbaserad mjölk i några minuter.
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält det mjölkfria margarinet eller värm oljan i en kastrull, tillsätt resten av vattnet eller växtbaserad mjölk och värm till 37 °C.
- Rör ut jästen i degspadet.
- Tillsätt salt, anis, fänkål, sirap och Fibrex.
- Arbeta in den ljusa glutenfria och mjölkfria mjölmixen lite i taget tills degen är väl genomarbetad.
- Låt degen jäsa i 20 min under bakduk.
- Ta upp degen på glutenfritt mjölat bakbord och forma till bullar.
- Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i ytterligare 20 min.
- Klipp ett kryss i varje bulle, pensla med sirap, uppvispat ägg eller mjölk och strö över vallmofrön om så önskas.
- Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 °C i 10–15 min.
Annons