Frukostbullar
Du behöver
- 50 g jäst
- 50 g mjölk- och/el. sojafritt margarin eller 1/2 dl olja
- 2 1/2 + 2 1/2 dl vatten eller mjölk/mjölkersättning
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk anis
- 1 tsk fänkål
- 1-2 msk sirap
- 2 1/2 dl Fibrexflingor/1 dl fibrex strö
- 1 l Finax el. Semper ljus glutenfri (el. lågprotein för mjölkfritt) mjölmix
- ev. vallmofrön
Hur gör man?
Låt fibrexflingorna svälla i hälften av vätskan ett par minuter
Smula ner jästen i en bunke
Smält margarinet i en kastrull, häll över resten av vätskan och värm till 37°.
Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt salt, kryddor, sirap och Fibrex.
Arbeta därefter in mjölmixen lite i taget, tills degen är väl genomarbetad.
Låt jäsa 20 min.
Tag upp degen på mjölat bakbord och forma till bullar.
Lägg på plåt och låt jäsa i 20 min.
Klipp kryss i bullarna, pensla med sirap, uppvispat ägg eller mjölk och strö vallmofrön ovanpå.
Grädda i 225° i 10-15 min, mitt i ugnen.