Jordnötskakor med caschewnötter
Du behöver
- 4½ dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 100 gr smör, rumstempererat
- 100 gr jordnötssmör, helst med bitar, rumstemp.
- ½ dl strösocker
- ½ dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl grädde
- 70 gr osaltade caschewnötter, grovt hackade
Hur gör man?
-
Slå igång ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven i.
-
Tillsätt smör, jordnötssmör, båda sockersorterna, vaniljsocker och grädde. Arbeta ihop till en deg.
-
Ta upp degen på bakbordet och forma den till en 5 cm tjock rulle. Rulla den i de hackade nötterna. Plasta in rullen i plastfolie och lägg den i kylen 1 timma.
-
Skär sedan rullen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.