Jordnötskakor med caschewnötter

Du behöver

  • 4½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 gr smör, rumstempererat
  • 100 gr jordnötssmör, helst med bitar, rumstemp.
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl grädde
  • 70 gr osaltade caschewnötter, grovt hackade

Hur gör man?

  1. Slå igång ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven i.

  2. Tillsätt smör, jordnötssmör, båda sockersorterna, vaniljsocker och grädde. Arbeta ihop till en deg.

  3. Ta upp degen på bakbordet och forma den till en 5 cm tjock rulle. Rulla den i de hackade nötterna. Plasta in rullen i plastfolie och lägg den i kylen 1 timma.

  4. Skär sedan rullen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Populära recept

Se alla