Pestofilé med pasta
Du behöver
- 1 fläskfilé à 500-600 g
- olja eller smör till stekning
- salt
- svartpeppar
- 3-4 msk pesto på burk
- 4 dl crème fraiche
- 3-4 msk kalvfond (på flaska)
- 1 stor kruka persilja eller 2 små
- glutenfri(glutafin passar bra) pasta till 4 personer
Hur gör man?
Sätt ugnen på 150°C. Dela filén i 12 bitar, ca 2 cm tjocka. Platta till dem lätt. Sätt på pastavattnet.
Stek köttbitarna ett par minuter per sida. Krydda. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Klicka pesto på köttbitarna. Stek ca 10 minuter mitt i ugnen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
Koka upp crème fraiche och kalvfond. Hacka persiljan och vänd ner persiljan och pastan i kastrullen.
Servera med grönsaker