Pestofilé med pasta

Du behöver

  • 1 fläskfilé à 500-600 g
  • olja eller smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 3-4 msk pesto på burk
  • 4 dl crème fraiche
  • 3-4 msk kalvfond (på flaska)
  • 1 stor kruka persilja eller 2 små
  • glutenfri(glutafin passar bra) pasta till 4 personer

Hur gör man?

Sätt ugnen på 150°C. Dela filén i 12 bitar, ca 2 cm tjocka. Platta till dem lätt. Sätt på pastavattnet.

Stek köttbitarna ett par minuter per sida. Krydda. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Klicka pesto på köttbitarna. Stek ca 10 minuter mitt i ugnen.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.

Koka upp crème fraiche och kalvfond. Hacka persiljan och vänd ner persiljan och pastan i kastrullen.

Servera med grönsaker

Populära recept

Se alla