Kladdekaka

Kladdekaka

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g mjölkfritt smör
  • 2,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Hur gör man?

Egentligen spelar det ingen roll HUR du gör det, i vilken ordning alltså, resultatet blir ändå det samma. Men såhär gör jag iallafall.

Smält smöret/margarinet, låt det INTE koka (!).

Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsockret och kakaon i en skål.

Lägg i äggen. Blanda!

Häll i smöret/margarinet. Blanda!!!

Smörj en form och lägg i smeten. in i ugnen i 175 grader

Kolla till kakan efter 20 minuter, är den mycket kladdig låt den stå tre-fyra minuter till i ungen. Sen tar du ut den och låter den svalna!

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons