Kladdekaka
Du behöver
- Har provat många kladdekake recept, men nu har jag äntligen hittat det absoluta! Det är såhär kladdekaka ska smaka =)
- 2 ägg
- 2dl vetemjöl
- 100g Smör/ margarin utifrån allergi
- 2,5dl socker
- 1krm salt
- 2tsk vaniljsocker
- 5msk kakao
- UGN
- 175 grader
- TID
- ca 20-25 minuter
Hur gör man?
Egentligen spelar det ingen roll HUR du gör det, i vilken ordning alltså, resultatet blir ändå det samma. Men såhär gör jag iallafall.
Smält smöret/margarinet, låt det INTE koka (!).
Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsockret och kakaon i en skål.
Lägg i äggen. Blanda!
Häll i smöret/margarinet. Blanda!!!
Smörj en form och lägg i smeten.
Kolla till kakan efter 20 minuter, är den mycket kladdig låt den stå tre-fyra minuter till i ungen. Sen tar du ut den och låter den svalna!