Sötsur korv med sting!
Du behöver
- 200 g ananas på burk (krossad går bra)
- 5 tomater
- 1 falukorvsring (eller annat likvärdigt utifrån allergi)
- mangochutney
- ketchup
- senap
- riven ost
Hur gör man?
-
Mixa ananasen till puré.
-
Häll purén i botten av en ugnsfastform.
-
Skiva tomaterna och täck ananasen med
dem.
- Skiva korven och lägg på som ett lager
över tomaten.
- Smörj korvskivorna antingen med
mangochutney eller med senap & ketchup.
(Jag föredrar chutneyn! Det blir bäst!).
OM du tål kan du lägga på lite riven ost...
- Tillaga i ugnen i 175-200° tills det bubblar
och ser färdigt ut.
Tips! Servera med ris eller bulgur.
Fick detta receptet av en tjej och använder
det flitigt! Ett gott alternativ till all "tråkig"
falukorvsmat...


