Sötsur korv med sting!

Du behöver

  • Drygt 200g ananas på burk (krossad blir
  • utmärkt)
  • Ca: 5 tomater (beroende på storlek)
  • Falukorvsring (eller annat likvärdigt utifrån allergi)
  • Förslag 1: Mangochutney
  • Förslag 2: Ketchup och senap
  • (Om ingen allergi: riven ost till gratinering)

Hur gör man?

  1. Mixa ananasen till puré.

  2. Häll purén i botten av en ugnsfastform.

  3. Skiva tomaterna och täck ananasen med

dem.

  1. Skiva korven och lägg på som ett lager

över tomaten.

  1. Smörj korvskivorna antingen med

mangochutney eller med senap & ketchup.

(Jag föredrar chutneyn! Det blir bäst!).

OM du tål kan du lägga på lite riven ost...

  1. Tillaga i ugnen i 175-200° tills det bubblar

och ser färdigt ut.

Tips! Servera med ris eller bulgur.


Fick detta receptet av en tjej och använder

det flitigt! Ett gott alternativ till all "tråkig"

falukorvsmat...

Populära recept

Se alla