Sötsur korv med sting!
Du behöver
- Drygt 200g ananas på burk (krossad blir
- utmärkt)
- Ca: 5 tomater (beroende på storlek)
- Falukorvsring (eller annat likvärdigt utifrån allergi)
- Förslag 1: Mangochutney
- Förslag 2: Ketchup och senap
- (Om ingen allergi: riven ost till gratinering)
Hur gör man?
-
Mixa ananasen till puré.
-
Häll purén i botten av en ugnsfastform.
-
Skiva tomaterna och täck ananasen med
dem.
- Skiva korven och lägg på som ett lager
över tomaten.
- Smörj korvskivorna antingen med
mangochutney eller med senap & ketchup.
(Jag föredrar chutneyn! Det blir bäst!).
OM du tål kan du lägga på lite riven ost...
- Tillaga i ugnen i 175-200° tills det bubblar
och ser färdigt ut.
Tips! Servera med ris eller bulgur.
Fick detta receptet av en tjej och använder
det flitigt! Ett gott alternativ till all "tråkig"
falukorvsmat...