Korvlåda med täcke
Du behöver
- 1 falukorvsring "utan" efter allergi
- 1 lök (gul)
- 1 purjolök
- 300g (krossade) tomater
- 2msk mangochutney
- 4msk thaisås (kontrollera innehåll efter allergi)
- 2dl vispad (soja-)grädde
- citron, salt, peppar
- (ev. lite ost eller sojaost till gratinering)
- Ugnstemperatur: 175-200°
- Tid i ugnen: 30-40min
Hur gör man?
- Blanda tomaterna, thaisåsen och
chutneyn (använd stavmixer om chutneyn
innehåller för stora bitar).
- Dela korven i skivor och lägg dem i
tomatblandningen.
-
Smörj en ugnsfastform och häll i korven.
-
Dela/Hacka purjo och gul lök. Bryn så
att de mjuknar.
-
Fördela löken som ett lager över korven.
-
Smaksätt grädden med lite citron, salt och
peppar.
- Täck hela korvlådan med den vispade
grädden. (Ha på lite riven ost om du tål.)
- In i ugnen (tills det bubblar och fått lite
färg) och sen är det färdigt!