Tosca kaka

Du behöver

  • 100g smör eller margarin efter allergi,
  • 3 ägg,
  • 2 dl socker,
  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix efter allergi.

Glasyr

  • 1 1/2 dl sötmandel,
  • 75g smör eller margarin efter allergi,
  • 1/2 dl socker,
  • 1 msk mjölk eller mjölkersättning,
  • 1 msk glutenfri mjölmix efter allergi.

Hur gör man?

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst.

Rör ner smöret och sist i med mjölet.

Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant ca 24cm.

Grädda i 175c i ca 20 min.

Skålla, skala och hacka mandeln.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, mjölk, mjöl och sist i med mandeln och värm allt på svag värme.

När kakan gräddats i 20 min ta ut den ur ugnen och lägg glasyren över kakan.

Grädda igen i ca 20min i 175c.

Populära recept

Se alla