Tosca kaka
Du behöver
- 100g smör eller margarin efter allergi,
- 3 ägg,
- 2 dl socker,
- 2 1/2 dl glutenfri mjölmix efter allergi.
Glasyr
- 1 1/2 dl sötmandel,
- 75g smör eller margarin efter allergi,
- 1/2 dl socker,
- 1 msk mjölk eller mjölkersättning,
- 1 msk glutenfri mjölmix efter allergi.
Hur gör man?
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smöret och sist i med mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant ca 24cm.
Grädda i 175c i ca 20 min.
Skålla, skala och hacka mandeln.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, mjölk, mjöl och sist i med mandeln och värm allt på svag värme.
När kakan gräddats i 20 min ta ut den ur ugnen och lägg glasyren över kakan.
Grädda igen i ca 20min i 175c.