Maltextrakt ?

Fråga:

Hej!
Jag undrar om min 4 1/2-åriga dotter som är glutenintolerant kan äta maltextrakt av korn. Vad är det?
Hälsningar

Dietistens Svar:

När det gäller Maltextrakt ?.
Maltextrakt kan innehålla spårmängder av gluten. Vanliga cornflakes t ex har Livsmedelsverket analyserat och inte funnit något gluten i. Så det troliga är att det i livsmedel med maltextrakt att mängden i den färdiga produkten ligger under gränsvärdet för gluteninnehåll för glutenfri mat. Kruxet är att det är ett logiskt antagande men det finns på de flesta produkter inga analyser som verifierar detta. Så beslutet hamnar i Ditt knä, vill Du vara helt säker så utesluter Du de produkterna eller ringer producenten och frågar om de har uppgifter på ev gluteninnehåll.
Med vänliga hälsningar

Maltextrakt ? är skrivet av Emma Strömberg , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Maltextrakt ?:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Smakersättning för japansk soya >>

Johannesfröbrödmjöl ?? >>

Mjölkallergi hos 11 mån barn >>

Utan jäst >>

Näringsbrist vid citrusallergi? >>

Lecitin vs sojalecitin? >>

Är det laktos i mozzarella? >>

Dermatitis Herpetiformis >>

Pensla utan ägg >>

Är det gluten i havregryn? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.