Kolhydrater

Fråga:

Hej!
Hur får jag som glutenintolerant i mig tillräckligt med kolhydrater? (speciellt långsamma)
Förr när jag kolhydratladdade åt jag mycket pasta, bananer och gröt. Vad äter jag nu? Bananer är ok och böner innehåller väl mycket kolhydrat, men det går inte att äta för mycket bönor. Hjälp!
Vänliga hälsningar

Dietistens Svar:

När det gäller Kolhydrater.
Du får äta mycket ris och potatis, ger inte lika mycket som pasta men bra med kolhydrater.
Lika kolhydratrik gröt kan Du göra på polenta, bevteflingor eller hirsflingor.
Glutenfi pasta och bröd är lika kolhydratrikt som vanliga men det är, förstår jag, en prisfråga.
Långsammare kolhydrater finns i Jyttemjöl och Mixwell fullkornsmix samt glutenfria mjöler med sojamjöl och i glutenfria pastor som är baserade på -mjöl och inte -stärkelse
Med vänliga hälsningar

Kolhydrater är skrivet av Jessika Arespång , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Kolhydrater:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Kakaomassa & kakaosmör >>

Är det gluten i bulgur? >>

Recept med havremjölk? >>

Dermatitis Herpetiformis >>

Alternativ till soya >>

Mjölk i fisk ? >>

Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>

Alpro sojamjölk >>

Maltodextrin >>

Hårdost? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.