Majs

Fråga:

Hej!
Jag har ett problem som jag hoppas att du ska kunna hjälpa mig med. Jag är jätteallergisk mot majs. Min rekation blir: Svullna ögonlock och rödflammig hud som hettar. Denna reaktion gå inte heller över på en dag och ibland får jag vända mig till vårdcentralen som ger mig cortisontabletter som jag lägger i ett glas vatten.
Jag Jag stöter allt mer på dessa reakationer trots att jag noga läser innehållsförteckningarna.
Har du tipps till mig vad jag ska kunna göra eller vart jag kan vända mig.

Tack på förhand


Ann-Therése Jansson



Dietistens Svar:

När det gäller Majs. Hej
Majs används i stor omfattning till stärkelseprodukter.
Om du i ingrediensförteckningen stöter på stärkelse,
stärkelsesirap, glukossirap, förtjockningsmedel E1404 - E1450,
dextros , maltodextrin kan dess ha sitt ursprung i majs.
Stärkelse, stärkelsesirap och glukossirap kan ha proteinrester på 2-3% kvar.
Modifierad stärkelse, maltodextrin har 0.1-0,2% proteinrester kvar
Dextros är den renaste formen, mycket renare än maltodextrin och modifierad stärkelse.
Om du är extremkänslig är det möjligt att du reagerar på dessa, främst stärkelse och sirap på majs.
Jag rekommenderar Dig att vända Dig till allergimottagningen på centralsjukhuset där Du bor.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Majs är skrivet av Ann-Therése Jansson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Majs:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Besvär trots glutenfri kost >>

Pirogfyllning >>

Näringsbrist vid citrusallergi? >>

Gluten >>

Påskmust! >>

Havre till 11-åring? >>

Julmust >>

Perubalsam >>

Gluten i öl >>

Kalk/calcium >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.