Rapsolja - olivolja

Fråga:

Hej !
Hörde att rapsolja var hälsofarligt om det kom upp i höga temperaturer, stämmer det ?
Vilka typer av allergiker ska se upp med olivolja ?
Mvh

Dietistens Svar:

När det gäller Rapsolja - olivolja. Inga oljor mår bra av för höga temperaturer, de får då en smakförsämring. Detta sker innan det bildas andra mindre bra ämnen så det reglerar sig självt.
Oliv är en stenfrukt.
Vid oljeframställningen följer försumbara mängder protein med ut i oljan. Detta kan ha betydelse för
extremt överkänsliga personer men ställer i normalfallet inte till med problem.
Det är vid jordnötsöverkänslighet och vid fisköverkänslighet man även bör undvika jordnöts- respektive fiskolja.
Med vänliga hälsningar

Rapsolja - olivolja är skrivet av karin månsson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Rapsolja - olivolja:

Xantangummi >>

Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>

Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer >>

Tapioka >>

Rapsy matlagningspulver? >>

Gluten i kryddor? >>

Havre, expert uttalande >>

Rapsy Frutty ? >>

Gluten och Glutamin >>

Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Är det gluten i potatis? >>

Mörk cholklad med hög kakao halt >>

Livsmedelsanvisning >>

Lupinmjöl >>

Rött färgämne >>

Mjölksocker / laktos >>

Nötter o mandel ? >>

Gluten vs. veteallergi >>

Mjölkfri havremust >>

Är det laktos i mozzarella? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.