Vanilj

Fråga:

Hej,
Vad är det för skillnad på vanilj resp vanillin. Kan man reagera på dessa ämnen, med tex eksem?

Dietistens Svar:

När det gäller Vanilj.
Vanilj utvinns från en orkidéväxt. Vanillin framställs syntetiskt. Smakämnet vanillin är detsamma i båda produkterna.
Överkänslighet mot vanillin förekommer men jag stöter inte på det särskilt ofta.
Med vänliga hälsningar

Vanilj är skrivet av Ann Nielsen , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Vanilj:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Julmust >>

Profylac-ersättning >>

Vad är matallergi? >>

Yoghurt av Frutty? >>

Ont i magen av allt - IBS >>

Mjöl utan vete, gluten, majs, soja, bovete >>

Xantangummi >>

Vetegroddar - gluten >>

Gluten i Kellogg´s cornflakes >>

Är det gluten i havregryn? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons