Vanilj

Fråga:

Hej,
Vad är det för skillnad på vanilj resp vanillin. Kan man reagera på dessa ämnen, med tex eksem?

Dietistens Svar:

När det gäller Vanilj.
Vanilj utvinns från en orkidéväxt. Vanillin framställs syntetiskt. Smakämnet vanillin är detsamma i båda produkterna.
Överkänslighet mot vanillin förekommer men jag stöter inte på det särskilt ofta.
Med vänliga hälsningar

Vanilj är skrivet av Ann Nielsen , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Vanilj:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Cikoriarot... >>

Laktos i kasein >>

Gluten >>

Psyllium-fröskal >>

Äggalternativ >>

Veteallergi >>

Laktos och mjölkprodukter (låglaktos-välling) >>

Ärtprotein >>

Nötter o mandel ? >>

äter ej kalktillskott >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons