Baka sockerfritt bröd

Fråga:

Är road av matlagning och bakning, men har svårt att hitta bra recept med sötningsmedel, det blir bara tungt och tråkigt när man byter ut sockret.

Dietistens Svar:

När det gäller Baka sockerfritt bröd. När du bakar bröd med jäst kan du ha lika mycket socker som jäst (50 g jäst och 50 g socker). Sockret förbrukas under jäsningen så det färdiga brödet blir sockerfritt. Vill du ha sötma så fyller du på med lite sötningsmedel för den söta smaken.

Baka sockerfritt bröd är skrivet av Lena T, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Baka sockerfritt bröd:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Jordgubbar? >>

Julmust >>

Laktos i medicin till mjölkproteinallergiker >>

Oatly saltinnehåll >>

Är det gluten i Bovete? >>

Mandelmassa >>

Jäst >>

Bittermandelessens >>

Colorit soja? >>

Rapsy matlagningspulver? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons