Ströbröd
Fråga:
Hej!
Vi undrar vad man kan ersätta ströbrödet med på julskinkan (griljeringen) för en glutenallergiker. Även ersättning i köttbullar för glutenintoleranta skulle vi vilja ha svar på. Tacksamma för snabbt svar!
Dietistens Svar:
När det gäller Ströbröd. Till köttbullar kan du använda Fibrex strömalet (den finns bara via Dietistbyrån/Allergimat) Till skinkan blir det utmärkt med t ex Husk, det finns i Hälsokostaffärerna, den är också bra i köttbullar. Husk är inte så finmalen som Fiberhusk, som är framtagen speciellt för bakning.
Närmast till hands ligger ju å andra sidan glutenfritt ströbröd, Ångbagarns, Moilas eller Oldanas. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ströbröd är skrivet av Jennie, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Ströbröd:
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Vad är Xantan E415, E-415, E 415? >>
Laktos i medicin till mjölkproteinallergiker >>
Små barn, komjölksallergi och soja >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.