Ströbröd

Fråga:

Hej!
Vi undrar vad man kan ersätta ströbrödet med på julskinkan (griljeringen) för en glutenallergiker. Även ersättning i köttbullar för glutenintoleranta skulle vi vilja ha svar på. Tacksamma för snabbt svar!

Dietistens Svar:

När det gäller Ströbröd. Till köttbullar kan du använda Fibrex strömalet (den finns bara via Dietistbyrån/Allergimat) Till skinkan blir det utmärkt med t ex Husk, det finns i Hälsokostaffärerna, den är också bra i köttbullar. Husk är inte så finmalen som Fiberhusk, som är framtagen speciellt för bakning.
Närmast till hands ligger ju å andra sidan glutenfritt ströbröd, Ångbagarns, Moilas eller Oldanas. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ströbröd är skrivet av Jennie, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Ströbröd:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Alkoholhaltiga drycker... >>

Havre, expert uttalande >>

Vad är Xantan E415, E-415, E 415? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Laktos i medicin till mjölkproteinallergiker >>

Gluten i öl >>

Små barn, komjölksallergi och soja >>

Komjölksallergi >>

Laktos, gluten och vete >>

Vad är Rapsy ? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.