Mjölksyra. Mjölksocker

Fråga:

Hej Louise.

Min son är mjölkallergiker. Han är även allergisk mot ägg och nötter.
Jag undrar hur det ligger till med mjölksyra och mjölksocker. Det finns ofta i innehållet i tablettaskar tex.
Mvh Eva.

Dietistens Svar:

När det gäller Mjölksyra. Mjölksocker. mjölksyra görs idag genom att mjölksyrebakterier odlas på sockerbädd. Mjölksyra bildas inte bara i mjölk vid syrning utan även i grönsaker vid syrning. Mjölksocker däremot framställs av från mjölk och det beror på framställningsprocessen hur ren slutprodukten blir. Men den enda som är garanterat fri från mjölkprotein är den laktos som ingår i mediciner. När det gäller mjölksocker av den typ du talar om så är det inte uteslutet att det kan det finnas spår av mjölkprotein. Sedan beror det på känsligheten om det kan ställa till besvär eller inte.

Mjölksyra. Mjölksocker är skrivet av Eva Sörensen, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Mjölksyra. Mjölksocker:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Resa ? >>

Hamburgerdressing utan tomat i? >>

Sojaallaergi? >>

Havre, expert uttalande >>

Allergisk mot Glutenfritt >>

Mjölk i fisk ? >>

Muskotnöt >>

Wasabi till Sushi! >>

Buljong? >>

Vete >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.