Veteproteinallergi, hur funkar Malt?

Fråga:

Vi har allergi mot alla sädesslagens proteiner. Många saker innehåller malt. Både Corn Flakes och t ex öl. Tål man malt eller inte. Vad jag vet är malt en sockerart som man jäst fram. Frågan är bara om det finns något allergent kvar? Vi är väldigt känsliga, tål t ex inte heller vetestärkelse.

Dietistens Svar:

När det gäller Veteproteinallergi, hur funkar Malt?. Malt är jäst på sädesslag, oftast korn. I malt finns små proteinrester kvar från sädesslaget. Om man är väldigt känslig kan man reagera på det.

Veteproteinallergi, hur funkar Malt? är skrivet av Susanna Olsson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Veteproteinallergi, hur funkar Malt?:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Äkta Soya ? >>

Soja jordnötter nötter mandel >>

Palmolja >>

Mjölkallergi, ost från andra djurslag >>

Lactos- kiondenserad mjölk >>

Kalktillskott till 6-åring med mjölkproteinallergi >>

Liten mängd soja efter 1 års ålder till komjölksöverkänsliga? >>

Vetestärkelse >>

Choklad >>

Mjölkproteinallergi, små barn och sojaallergirisk >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons