Laktos, gluten och vete
Fråga:
Har sedan någon månad upptäkt att jag har en överkänslighet för laktos, gluten och vete. Behöver jag tänka på att få i mig några speciella vitaminer eller mineraler (tänker då speciellt på kalk) nu när jag avhåller mig från dessa produkter?
Dietistens Svar:
När det gäller Laktos, gluten och vete. Är du laktosintolerant så kan du äta lagrad hårdost (6 månader) typ herrgård o liknande. Valio har kommit ut med en helt laktosfri mjölk om du inte klarar låglaktosmjölken. Med dessa produkter är det ingen risk för ett lågt intag av kalcium. I övrigt får du det du behöver om du äter en varierad kost med frukt och grönsaker.
Laktos, gluten och vete är skrivet av Helene Sjöberg, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Laktos, gluten och vete:
Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Mjölkproteinallergi och svampinfektioner >>
Lagrad ost och laktosintolerans, mjölkproteinintolerans >>
Ska jag helt sluta med mjölk? >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.