Hydrolyserat veteprotein

Fråga:

vad är hydrolyserat veteprotein?,kan man äta det om man har gluten?

Dietistens Svar:

När det gäller Hydrolyserat veteprotein. Veteproteinkedjorna är nedbrutna. Hur mycket kan bara producenten svara på, om det finns något gluten kvar

Det är t ex vad som händer när sojasås fermenteras. Där har veteproteinet brutits ner så mycket att vid analys (livsmedelsverket) har man inte funnit något gluten i äkta sojasås. (ingredienser: soja, vete, salt och vatten).

Hydrolyserat veteprotein är skrivet av erik vejneskär, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Hydrolyserat veteprotein:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Buffelost >>

Äggallergi och kyckling >>

Skummjölkpulver i maränger och laktos >>

Gluten i Kellogg´s cornflakes >>

Gluteninnehåll >>

Nässelutslag? >>

Vad är Rapsy ? >>

Majsbröd >>

Rapsy Frutty ? >>

Vad är hårdost? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons