Glutenfritt på etiketter?

Fråga:

Får tillverkare/förädlare sätta ut "glutenfritt" alt "ej tillsatt gluten" på varor hur som helst?
måste man registrera sig ngnstans (slv eller ngn annanstans?) kostar det ngt?
vore bra att veta vem/vilka som i så fall står för kvalitetskontrollen


Dietistens Svar:

När det gäller Glutenfritt på etiketter?. För att använda de uttrycken på förpackningen måste de ha anmält till livsmedelsverket och bli registrerade. Producenten får beskriva hur produkten tillverkas etc. Det är producenten som står för ansvaret att kontinuerligt kontrollera produkten. Livsmedelsverket gör stickprovskontroller

Hälsningar Louise

Glutenfritt på etiketter? är skrivet av carl gustav, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Glutenfritt på etiketter?:

Xantangummi >>

Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>

Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer >>

Tapioka >>

Rapsy matlagningspulver? >>

Gluten i kryddor? >>

Havre, expert uttalande >>

Rapsy Frutty ? >>

Gluten och Glutamin >>

Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Lactos- kiondenserad mjölk >>

Mjölk och äggfritt >>

Ägg och choklad???? >>

Husk kontra Fiberhusk >>

Stärkelsesirap >>

Mjölbyte????? >>

GI Teff och Rice Dream >>

E412 >>

Laktos >>

Vanilj >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.